Omgeving vakantiewoning Hexenberge

In ieder jaargetijde is de omgeving van de Hexenberge steeds weer een belevenis. De Hexenberge is de heuvel waarop de vakantiewoning is gelegen en waarnaar de vakantiewoning is vernoemd. Of je nu rust zoekt of actief van de prachtige natuurgebieden of de vele (culturele) bezienswaardigheden wilt genieten, je raakt betoverd door deze schitterende omgeving.

De woning staat op de rand van het bos en ligt op een kilometer lopen van het hoogveen gebied het "Hahnenmoor".

Daarachter (ongeveer 6 km) begint het Börstel Wald behorend tot de Ankumer Höhe. Dit is vanaf Nederland gezien het eerste bos van een aaneengesloten internationaal natuur- en geologisch gebied Terra Vita (ook wel noordelijke Teutenborger Wald genoemd) en onderdeel van het globale netwerk van Unesco geologische (natuur)gebieden.

Per kano, met de historische stoomtrein of fietsend over de Hasetalroute u wordt steeds verder uitgedaagd om de omgeving te ontdekken. Wij willen graag de reden waarom wij zelf op deze unieke locatie zijn gaan wonen met u delen. Of het nu zwemmen, tennis, paardrijden, kanoën, wandelen of fietsen is, de fascinatie voor ons prachtige landschap zal ook u begeesteren. 

Daarom is onze lijfspreuk: Kom naar de Hexenberge en laat je betoveren.

Wij zijn lid van de toeristenvereniging Hasetal. Op de site van de vereniging, vindt u nog veel meer informatie over deze mooie omgeving. Natuurlijk staan in de vakantiewoning Hexenberge ook meerdere mappen vol met informatie over bezienswaardigheden en mogelijk activiteiten in onze omgeving. Ook goede wandel- en fietskaarten zijn aanwezig.

Uitgaans- en ontspanningsmogelijkheden

In de omgeving zijn meer bezienswaardigheden en ontspanningsmogelijkheden dan u misschien zou vermoeden. Eigenlijk te veel om op te noemen. Een paar voorbeelden zijn:

  • het unieke en nog als enige in de wereld in originele staat verkerende jachtslot Clemenswerth, 
  • het oude klooster Stift Börstel,
  • het museumdorp Cloppenburg (openluchtnuseum), 
  • de dierentuinen in Emmen, Nordhorn of Osnabrück
  • de pretparken Dankern of Thüle (met kleine dierentuin). 

Wat denkt u er van om met een pompwagen over een niet meer door treinen gebruikt spoortraject te gaan rijden,  of met een tank door het bos?

Golfen, minigolf of de voor het leuke en voor het hele gezin geschikte Swinggolf.

Bekijkt u rustig de foto's op de verschillende pagina's en u krijgt al die impressie, waarvan wij hopen dat ze u zo uitdagen dat u een vakantie, weekend of midweek bij ons wilt doorbrengen.

Maar pas op. De kans is groot dat u betoverd wordt door "die Hexenberge" en haar omgeving en steeds weer wilt terugkeren naar deze unieke plek.