Welkom

Wij, Dolly en Jan Braam, heten u hartelijk welkom op de site van onze vakantiewoning Hexenberge.

Wij hopen vooral dat u tussen alle beslommeringen door voldoende tijd kunt vinden om lekker te relaxen. 

Regelmatig even loskomen van de dagelijkse routine is voor iedereen belangrijk en "er een paar dagen lekker tussenuit gaan" is een ideale manier om weer nieuwe energie op te doen.
Natuurlijk hopen wij dat, als u een fijne plek zoekt voor een korter of langer verblijf, u onze mooie vakantiewoning Hexenberge wilt overwegen.

Vanaf 16 juni mogen wij vanwege de Covid19 regels, weer gasten die niet in Duitsland wonen ontvangen. Dit geldt in principe voor de inwoners van de meeste Europese landen waaronder Nederland. 

Daarnaast gelden in Duitsland momenteel een aantal andere Corona maatregelen. Daarvan is nog niet bekend of een aantal (zeker niet alle) worden versoepeld per 15 juni 2020.

 • Net zoals en gelijk aan de Nederlandse gelden in Duitsland overal de inmiddels bekende regels -1,5 meter afstand, - geen handen schudden - hoesten in je elleboog, - vaak je handen wassen en thuis blijven als je verkoudheidsverschijnselen en/of koorts hebt.
 • Wij moeten meerdere persoonlijke gegevens van ieder gast vastleggen. Deze moeten wij ten minste 3 weken bewaren (in geval vanwege een besmetting een contact onderzoek nodig is). Voor het eind van de 4e week moeten wij deze ook weer vernietigen. 
 • In restaurants, sportscholen, theaters, bioscopen, zwembaden en andere plaatsen is het laten registreren van die persoonlijke gegevens ook verplicht.
 • In het openbaar vervoer en in winkels is iedereen ouder dan 12 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Om de 1,5 meter regels te kunnen handhaven gelden in diverse winkels door de winkel zelf gestelde regels. U moet die opvolgen.
 • De restaurants en terrassen zijn met beperkingen (op dit moment max. 60% bezetting en de 1,5 m regels) wel open. In Dohren is een goed restaurant die ook bij de vakantiewoning maaltijden bezorgd. Bij bestellingen vanaf 20€ is dit gratis. U kunt betalen middels PayPal of contant. In restaurants hoeft u officieel geen mondkapje op (de bediening wel), maar in meerdere restaurants (ook in Dohren) is dat wel verplicht op het moment dat u het restaurant betreedt tot u aan tafel zit en van tafel tot u het restaurant verlaat. Dit om dat er meestal maar één in- en uitgang is. Per restaurant kan dit dus ook gelden als u van het toilet gebruik wilt maken.
 • Zwembaden zijn geopend, maar werken veelal met zogenaamde "timeslots". U mag in het openluchtbad bij ons in de buurt bijvoorbeeld op bepaalde tijden ('s morgens) alleen maar baantjes trekken en de rest van de dag maar 2 uur per keer "vrij"zwemmen.  De sauna's zijn nog tot minimaal 1 september gesloten. Sportscholen zijn open, maar de meeste hanteren wel de verplichting andere sportschoenen te dragen waar u niet mee buiten loopt.
 • In huis mag u bezoek van maximaal 1 ander samenwonende familie ontvangen (komt u bij ons logeren met twee aparte samenwonende huishoudens, wat toegestaan is) mag u in huis geen andere gasten ontvangen.
 • In de tuin mag dit wel, maar geldt tussen de gezinnen/groepen net zoals in Nederland de 1,5 meter afstand regel.
 • Wel belangrijk om te weten is dat u in Duitsland als automobilist ook voetgangers en fietsers op 1,5, meter afstand moet passeren. Dit is trouwens een nieuwe verkeersregel die los staat van de Coronaproblemen.

In Dohren is (gelukkig!!) nog niemand besmet met Corona geweest, maar toch hebben wij ook een paar regels in moeten voeren.

 • Wij waren gewend onze gasten in onze eigen naastgelegen woning te ontvangen met koffie/thee of een ander drankje. Dit bieden wij natuurlijk nog steeds aan, maar alleen op het terras bij de vakantiewoning zelf.
 • Omdat niemand nog weet hoe de komende weken/maanden zullen verlopen, hebben wij ingevoerd, dat wij bij reserveringen voor een verblijf in 2020 geen aanbetaling vragen. U wordt verzocht 7 dagen voor aankomst het gehele huurbedrag te voldoen. Mocht onverhoopt dan toch nog de vakantie niet door kunnen gaan storten wij uiteraard kosteloos terug. 
 • Heeft u al eerder gereserveerd en wel de normale aanbetaling gedaan, maar wenst u om wat voor reden dan ook in 2020 uw boeking te annuleren, dan is dit ook kosteloos mogelijk en betalen wij u per ommegaande uw aanbetaling terug. Uiteraard mag u in voorkomende gevallen uw reservering ook verzetten naar een nog vrije periode later in dit jaar of in 2021.

Wij hopen dat u ondanks al deze regels, toch bij ons uw (korte of langere) vakantiewoning wilt doorbrengen. Waar kunt u dan sowieso van genieten. 

De vakantiewoning ligt op de rand van het bos, 1 kilometer buiten het dorpje Dohren in het mooie Hasetal. Lopen, wandelen of fietsen in een rustige omgeving,

of een lekker tochtje met de auto door het Hasetal maken, het is allemaal even heerlijk om hier te doen. Wij hopen dat u dan net zo betoverd wordt als wij door de Hexenberge en zijn omgeving.

Wij zijn al vier keer in de prijzen gevallen en dankzij de beoordelingen van onze gasten ontvingen wij daarvoor de ZOOVER HIGLY RECOMMENDED AWARD.

Uiteraard zijn wij trots en dankbaar en hopen ook dit jaar onze gasten het weer zo goed mogelijk naar hun zin te maken en hopen dat u even helemaal loskomt van al u normale dagelijkse beslommeringen.

Wij wensen u veel plezier met surfen op onze site en hopen van harte u binnenkort als gast te mogen begroeten.